Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 mars 2018 | 22:30

Donald Glover släpper manuset till sin nu nedlagda "Deadpool"-serie

Donald Glover ger oss en glimt av hur episk hans version av "Deadpool" hade kunnat bli - fylld till bredden med kängor mot Marvel, Facebook och Bitcoin.
Vi rapporterade under helgen att Donald Glovers animerade "Deadpool"-serie inte kommer att bli av på grund av "kreativa meningsskiljaktigheter" mellan Golver och Marvel TV
 
Många har efter nyheten spekulerat kring huruvida den egentliga anledningen kan ha varit Glovers hektiska schema. Inte nog med att han redan är skapare, manusförfattare och spelar huvudrollen i sin egen Emmy och Golden Globe-vinnande tv-serie "Atlanta" hos FX. Han har också en roll som Lando Calrissian i den kommande Star Wars-filmen om Han Solo, samt en roll som Simba i den nya Lejonkungen-filmen. 
 
Men enligt Glover själv hade problemen i alla fall inte något med hans schema att göra. Något han försäkrade via sitt Twitter-konto, samtidigt som han släppte ett väldigt underhållande "Deadpool"-manus (på totalt 15 sidor) - som dessutom verkar ha skrivits om efter beskedet om själva nedläggningen, med en hel del kängor till Marvel TV. Efter över 100 000 retweets och likes plockade han däremot bort manuset - men vi har såklart sparat ned alla sidorna så du kan läsa dem i slutet av artikeln. 
 
Baserat på manuset råder det ingen tvekan om att Marvel TV har gjort bort sig i det här fallet. Få besitter den form av talang som Glover gör just nu, och det blir snabbt uppenbart att "Deadpool" med sitt brytande av den fjärde väggen hade blivit en serie perfekt lämpad för hans sätt att skriva manus på. Men i så fall hade Marvel TV fått låta honom göra sin egen grej utan att lägga sig i för mycket, de "kreativa meningskiljaktigheterna" antyder däremot att de inte var beredda att göra det.
 
 
Vad tycker du om att vi aldrig kommer att få se Donald Glovers version av "Deadpool"? Kommentera gärna nedan!
| 28 mars 2018 22:30 |