Film

Skribent

Alexander Dunerfors

23 juli 2012 | 10:01

"Fundamentalisten" inviger Venedigs filmfestival

Mira Nairs thriller med Riz Ahmed och Kiefer Sutherland får världspremiär 29 augusti.

En ung pakistanier söker lyckan på Wall Street i den hyllade romanen "Den ovillige fundamentalisten" av Mohsin Hamid. Nu är Mira Nairs ("Monsunbröllop") filmatisering klar som invigningsfilm på Venedigs filmfestival den 29 augusti.

- Vår öppningskväll ska ge något att tänka på. Vi har också valt att sätta ljus på den allt mer växande kvinnliga kreativiteten inom kulturens alla sfärer, säger festivalchefen Alberto Barbera.

Kate Hudson, Liev Schreiber och Kiefer Sutherland har några av rollerna i filmen "The Reluctant Fundamentalist". I februari träffade vi huvudrollsinnehavaren Riz Ahmed i Berlin:

- Det var en fantastisk upplevelse för jag fick jobba med några otroliga Hollywood-skådespelare, men även några otroliga Bollywood-skådespelare eftersom filmen delvis utspelar sig i Indien. Filmen är inspelad så att varje skådespelare var på plats i en vecka. Under den veckan var jag med dem i deras kontext. Till exempel Kiefer, han spelar chefen på mitt kontor, eller Liev på ett café, som en man som får höra mitt livs historia. Det kändes som att göra sju olika kortfilmer.

Den 69:e upplagan av filmfestivalen pågår till 8 september och i år är MovieZine på plats för att rapportera och recensera direkt från Venedig.

| 23 juli 2012 10:01 |