Serie

Skribent

Alexander Kardelo

8 april 2024 | 06:00

En ny skräckserie på Netflix kallas för "den bästa på länge"

"Vet inte om jag vågar fortsätta" skriver en tittare. Men "From" faller kanske inte alla i smaken...
En ny skräckserie har dykt upp hos Netflix-abonnenter under förra veckan, och klättrar på tittartoppen. Svenska tittare som fastnat för sci-fi-mysteriet "From" diskuterar den flitigt i Facebookgruppen Bäst på Netflix. Många är positivt överraskade:
 
"BÄSTA serien vi har sett på länge!" lyder en kommentar.
 
"Otroligt bra. Får nästan tillbaka känslan när man såg "Lost" på TV för herrans många år sedan" tycker en annan medlem.
 
"Jag är petig när det gäller skräck... Men den här serien är SKRÄCK i ordets alla bemärkelser!! Så sjukt bra!! Och nu väntar jag ivrigt på säsong 3!"
 
"Föööör läskig" skriver en person och fortsätter: "Tittar för det mesta utan ljud och håller i tv-kontrollen för att snabbt kunna trycka på paus. Är på avsnitt tre. Vet inte om jag vågar fortsätta. Var rädd igår när jag skulle sova."
 
"Riktig bra och spännande. Enda risken jag ser är att de inte kan knyta ihop säcken till slut."
 
"Helt enkelt en av de bästa serierna jag sett någonsin. Väntan på säsong tre är olidlig."
 

Mysteriet fortsätter i en andra säsong på TV4 Play+

 
"From" har tidigare visats på C More, numera finns det två säsonger på TV4 Play+. Och svenska Netflix har just fått in den första. Säsong 3 av den amerikanska skräckserien väntas få premiär under året.
 
Serien är ett mysterium som utspelar sig i en hemsökt småstad någonstans i USA, dit alla som kommer blir fast utan en väg ut. Till råga på allt plågas de av otäcka monster om natten. Harold Perrineau (känd från "Lost") spelar stans självutnämnde sheriff.
 
Men som med alla krävande serier som ger fler frågor än svar, verkar "From" inte tilltala alla. En del av kommentarerna på Facebook är skeptiska:
 
"Har sett två avsnitt, men jag ger nog upp den serien..." berättar en person.
 
"Såg inledningen och fastnade inte alls....men ok, ska ge den en chans."
 
"Har sett fyra avsnitt. Tycker serien är lite slö och vek. Det är mer ett drama mellan familjer i en småstad än en mystisk rysare. Fokus skulle ligga mer på varelserna. Skådespelarna är inte övertygande i sina roller förutom några få som t.ex. sheriffen."
 
 
 
| 8 april 2024 06:00 |