Skribent

Patrik Jonsson

4 maj 2012 | 01:45

"Fringe" får en femte säsong

I veckans TV-rapporter berättar vi att HBO har köpt "True Detectives" och att Netflix ger nedlagda "Jericho" en andra chans.

Vi börjar med en riktigt god nyhet tycker jag, Fox har nämligen bestämt sig för att ge "Fringe" en femte och avslutande säsong! Japp, säsongen kommer dock endast att bestå av 13 avsnitt istället för de vanliga 24.
Detta spelar dock mindre roll tycker jag, nu får ju serien ändå ett värdigt slut och för en gångs skull så vill jag ge cred till Fox för att de tog det här beslutet då seriens tittarsiffror dessvärre är allt annat än imponerande. Tack och bock! Fox har även släppt en liten teaser till denna säsong som förmodligen har premiär till hösten.

Ja och fler goda nyheter blir det då "True Detectives" med Woody Harrelson och Matthew McConaughey har blivit uppköpt. Det var väl för en tre veckor sedan jag skrev om den här serien nu och längre tid än så tog det alltså inte att sälja den. Det bästa av allt är att det dessutom är inga mindre än HBO som har köpt upp den och produktionen väntas att dra igång omedelbart. Woody och Matthew är klara för 8 avsnitt som har skrivits av Nic Pizzolatto ("The Killing") och samtliga av dessa avsnitt ska regisseras av Cary Fukunaga ("Sin Nobre"). Fantastiskt! "True Detectives" kommer alltså, väldigt kort, att handla om en 17-årig lång jakt på en seriemördare i Louisiana.

Ingen serie verkar vara riktigt död och begraven så länge Netflix finns i krokarna, för några månader sedan så köpte ju kanalen upp den sedan länge nedlagda komediserien "Arrested Development" och gav den ytterligare en säsong och nu har kanalen riktat in sig på CBS:s nedlagda sci-fi-serie "Jericho". Ingenting står så klart ännu skrivet i sten, men kanalen ligger faktiskt i förhandlingar med CBS och enligt rykten så ska CBS inte vara direkt motvilliga. "Jericho" debuterade 2006, lades ned 2008 och hade bl.a. Skeet Ulrich och Lennie James i huvudrollerna.

Nyheter i korthet:

Chloe Sevigny från "Big Love" förhandlar just nu om en roll i den andra säsongen av "American Horror Story", tydligen så ska det gälla en karaktär som kallas för "Shelly the Nymphomaniac", ja jag sa ju att det gällde en roll i "American Horror Story".

A&E har gått ut med premiärdatumet för deras nya serie "Longmire" och det är den 3:e juni som gäller. "Longmire" är en slags modern western med Robert Taylor och Katee Sackhoff i huvudrollerna.

NBC kommer att sända säsongens sista tre avsnitt av "Community" på en och samma kväll och det är den 17:e maj som gäller, förhoppningsvis så får vi även snart höra att de gett serien en fjärde säsong.

Både "Girls" och "Veep" har tilldelats en andra säsong av HBO.

Den kanadensiska serien "Flashpoint" läggs ned efter den kommande femte säsongen.

Trots den imponerande rollistan i "The Corrections" (Chris Cooper, Ewan McGregor, Maggie Gyllenhaal m.fl m.fl) så har HBO gett serien kalla handen, nu återstår det att se ifall någon annan kabelkanal visar sitt intresse annars lär den aldrig se dagens ljus över huvudtaget.

Jeffrey DeMunn och Andrew Rothenburg kommer att göra Neal McDonough, Simon Pegg och Milo Ventimigilia sällskap i Frank Darabonts kommande 50-talsdrama "L.A. Noir".

Ja och så mycket mer har inte hänt under den gångna veckan så det är med andra ord dags för mig att runda av det hela. Tack för att ni läste och trevlig helg!

| 4 maj 2012 01:45 |