Film

Skribent

Erika Jarhed

16 februari 2023 | 17:00

Den kommande skräckfilmen "Vermin" använder sig av riktiga spindlar

Fransmännen håller inte igen - en ny skräckfilm spelas in i Paris där några av huvudrollerna spelas av livs levande spindlar!
Just nu pågår filminspelningen av den kommande franska skräckfilmen "Vermin" i Paris - en film där de ska använda sig av riktiga spindlar. Den franske filmregissören Sébastien Vaniček ska göra sin långfilmsdebut, som tidigare har arbetat med kortfilmer.
 
"Vermin" kommer att handla om Kaleb som snart ska fylla 30, men som aldrig har varit ensammare. Han bråkar med sin syster om ett arv och har klippt banden med sin bästa vän. Men, Kaleb älskar exotiska djur och en dag kommer han hem med en giftig spindel, som av misstag... försvinner. Filmen kommer att utspela sig i en förort som får en invasion av giftiga spindlar, där invånarna blir beordrade att stanna i karaktän. Men de skrämmande spindlarna blir bara större och större...
 
Pierre Mazars, medgrundare till filmbolaget Charades som står bakom filmen, säger till Variety att detta är en film som alla har väntat på.
 
- Detta är ett projekt som vi alla har väntat på: en fransk spindelfilm med energi från en oerhört begåvad debutregissör. Den här filmen kommer att revolutionera genren och har förmågan till att nå ut till en mainstream publik. 
 
France Télévisions har köpt rättigheterna för filmen.
 
När, om och hur vi svenskar kan se "Vermin" får vi se, men filmen verkar i alla fall inte vara någonting för dig som har arachnofobi.
| 16 februari 2023 17:00 |