Film

Skribent

Användare borttagen

4 april 2019 | 14:45

Francis Ford Coppola har siktet inställt på "Megalopolis" härnäst

Regissören är äntligen redo att filmatisera sitt ambitiösa sci-fi-projekt, som skrevs redan under 1980-talet.
Deadline kommer med rapporter att Francis Ford Coppola, regissören bakom klassiker som "Gudfadern"-trilogin och "Apocalypse Now", har planer att regissera sin "Megalopolis" härnäst. Projektet har varit under utveckling sedan 1980, med talanger som Robert De Niro, Russell Crowe, James Gandolfini och Meryl Streep kopplade för roller. Senast Coppola regisserade var för hela åtta år sedan, med filmen "Twixt". 
 
"Megalopolis" utspelar sig i New York, och berättar om en arkitekts dröm att bygga en utopisk version av staden. Dessvärre hamnar han i en kamp med stadens borgmästare, som har andra planer för framtiden.
 
Coppola hade dessutom filmat några scener för att visa i Cannes för längesen, men på grund av terrorattacken 11 september 2001 (filmen hade liknande destruktionsscener) så fokuserade han på andra projekt i karriären. En konceptbild för visionen av New York kan man se nedan:
 
 Large e104e0a0a166e251e9395093f326d6dd megalopolis 1
 
Nu är projektet vid liv igen, och med manuset klart har Coppola redan pratat med potentiella skådespelare. Bland annat britten Jude Law ("Captain Marvel"). Det finns inget premiärdatum för "Megalopolis" i nuläget men vi kommer säkert få reda på mer detaljer kring projektet under Tribeca Film Festival, då Coppola kommer visa finalversionen av "Apocalypse Now". 
| 4 april 2019 14:45 |