Film

Skribent

Viktor Eriksson

19 mars 2024 | 19:45

Fram med spenaten – ny “Karl-Alfred”-film på gång

Manusförfattaren bakom “Sexy Beast” och “The Sopranos” jobbar på projektet.
I år fyller den kända seriefiguren Karl-Alfred hela 95 år. I samband med det har Chernin Entertainment och King Features dragit igång utvecklingen av en ny stor långfilm om den spenatälskande sjömannen. Variety skriver att filmen skrivs av Michael Caleo som annars är känd för filmer som “Sexy Beast” och “The Family” samt tv-serien “The Sopranos”.
 
Detta är faktiskt inte första gången Karl Alfred, eller “Popeye” som han heter på originalspråk, blir spelfilm. Under 1980 släpptes “Karl-Alfred” regisserad av Robert Altman där Robin Williams spelade huvudrollen och Shelley Duvall spelade "Karl-Alfred" kärleksintresse Olive Oyl.
 
Filmen gick bra ekonomiskt även om den sågades av kritikerna när den släpptes. På senare år har den däremot omvärderats och lyckats bli något av en kultfilm. Utöver det finns det även gott om flera tecknade filmer om Karl-Alfred som fortsätter ses av nya generationer tittare. 
 
När den nya "Karl-Alfred"-filmen kommer att ha premiär och vilka andra personer som kan knytas till projektet återstår att se.
 
Vem tycker du borde spela Karl-Alfred i den nya filmen?
 
| 19 mars 2024 19:45 |