Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 april 2021 | 22:40

Fox gör en animerad "Flintstones"-serie för vuxna

I nya "Bedrock" börjar Fred Flinta närma sig pensionen medan Pebbles är i 20-års åldern och ska ge sig ut i arbetslivet.
TVLine rapporterar att Fox har satt igång ett samarbete med Warner Bros. Animation och Elizabeth Banks om att skapa en animerad komediserie för vuxna, som ska fortsätta historien om den nu moderna stenåldersfamiljen - "Flintstones" (eller, "Familjen Flinta" som den hette på svenska). Banks kommer även att låna ut sin röst till den nu 20 år äldre karaktären Pebbles.
 
Vi rapporterade redan för två år sedan om att Banks och Warner Bros. Animation hade en "Familjen Flinta"-reboot på gång, men nu visar det sig alltså att det istället rör sig om en mer eller mindre direkt fortsättning på den gamla serien. Förutom att handlingen nu alltså hoppar fram 20 år. 
 
Enligt Fox kommer seriens synopsis att vara: "När stenåldern ger vika för en upplyst ny bronsålder, kommer invånarna i Bedrock att känna av evolutionen hårdare än ett slag från Bamm-Bamms klubba". Tanken är att nya "Bedrock" ska rikta sig mot vuxna och sändas under primetime-tiderna i USA. Det innebär med andra ord att den nya serien kommer att bli en direkt konkurrent till andra animerade serier som "The Simpsons" och "Family Guy".
 
 
Linsey Kerns ("DC Super Hero Girls") skriver pilotavsnittets manus samt producerar, tillsammans med Banks. Med tanke på att det i nuläget endast verkar vara ett pilotavsnitt beställt så betyder det däremot inte nödvändigtvis att Fox beställer en full säsong. Om serien får grönt ljus, så lär vi här i Sverige kunna ta del av den via Disney+. 
 

Läs också: 70+ nya filmer och serier på Disney Plus i maj

 
Tror du att "Bedrock" kan bli en succé - eller hör "Familjen Flinta" hemma i stenåldern? Kommentera gärna nedan!
| 27 april 2021 22:40 |