Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 juli 2021 | 16:05

Förvirring efter Pixar-premiär - varför saknas "Monsters at Work" på svenska Disney+?

Av någon oförklarlig anledning så har Disney+ valt att skjuta på den svenska premiären av den nya tv-serien.
För den som var extra uppmärksam när vi rapporterade om sommarens 80 nya premiärer hos Disney+, så stod det redan då klart att den svenska premiären för "Monsters at Work" var satt till den 25 augusti. I USA och resten av världen släpptes det första avsnittet av serien däremot redan den 7 juli, vilket givetvis har resulterat i förvirring bland många här i Sverige.
 
Handlingen utspelar sig på kraftverket där monstren tidigare har använt sig av barnens skrik för att generera energi. I filmen "Monsters, Inc." (2001) insåg Mike och Sully att barnskratt är 10 gånger mer effektivt, och här (6 månader senare) fortsätter handlingen i "Monsters at Work".
 

Besvikna fans har hört av sig...

 
Den nya karaktären Tylor Tuskmon har alltid drömt att få skrämma barn, men tvingas nu lära sig ett helt nytt arbetssätt.
 
Besvikna fans har hört av sig till MovieZine för en förklaring till varför vi får vänta en dryg månad extra på premiären av "Monsters at Work". Vi har tyvärr inte lyckats få något officiellt svar från Disney kring anledningen, så det går i nuläget enbart att spekulera kring varför. 
 
En möjlighet kan exempelvis vara att de tidigare förseningarna av tv-serien, som inledningsvis var tänkt att få premiär redan under 2020, kan ha fått ringar på vattnet och gjort att även arbetet med den svenska dubbningen försenats.
 
Även om många äldre tittare troligtvis hade varit okej med att enbart få ta del av den engelska dubbningen till en början, så hade det sannolikt inte varit lika populärt bland de barnfamiljer som förväntar sig att streamingjättens egna produktioner ska fungera som underhållning för barnen direkt.
 
 
Med tanke på att Disney själva inte har kommenterat beslutet om att skjuta upp den svenska premiären till den 25 augusti, så är "dubbnings-ursäkten" däremot bara rena spekulationer. Vi hoppas dock att det här endast är en isolerad händelse och att vi inte ska behöva vänta på fler av Disneys originalserier, vid deras globala premiärer.
 

Läs också: Mer än 80 nya filmer och serier på Disney+ i sommar

 
Kommer du att ge "Monsters at Work" en chans i augusti? Kommentera gärna nedan!
| 7 juli 2021 16:05 |