Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 december 2020 | 21:55

Förvirrande trailerpremiär inför avslutningen av "Vikings"

Amazon Prime kniper rättigheterna att visa serien först i USA - vilket kan innebära att svenskarna får vänta på den efterlängtade avslutningen av "Vikings".
Uppdatering 3/12: HBO Nordic har nu bekräftat att man också kommer att släppa samtliga resterande avsnitt den 30 december här i Sverige.
 
För det första, det finns nu alltså en riktigt saftig trailer att njuta av inför den kommande avslutningen av "Vikings" sista säsong. Säsongen kommer att bestå av de sista tio avsnitten av den sjätte säsongen av den populära serien, vilket också markerar slutet på den resa som började 2013 med Ragnar och Lagertha Lothbrok - innan man ens hade tagit sig till Storbritanniens stränder.
 
Det förvirrande är under vilka omständigheter som vi svenskar kommer att få ta del av de sista avsnitten.
 
Enligt Variety har Amazon Prime nämligen gått in och knipit rättigheterna att visa säsongen före History Channel (som ligger bakom serien), exklusivt fram till den 30 mars. Premiären är satt till den 30 december, då samtliga avsnitt kommer att släppas i ett svep. Men hurra inte än. Det är nämligen endast i USA, Storbritannien, Tyskland, Österrike och på Irland som man kommer att rulla ut samtliga avsnitt.
 
Här i Sverige är det nämligen HBO Nordic som äger rättigheterna till att visa "Vikings" först. I normala fall släpper HBO Nordic avsnitten dagen efter att History Channel visar dem i USA. Men nu är alltså frågan huruvida deras avtal med History tillåter dem att visa avsnitten före History själv har sänt dem på sin egen kanal... för annars kan det i värsta fall dröja tills i april innan de nya avsnitten dyker upp här i Sverige.
 
 
MovieZine har varit i kontakt med HBO Nordic för en kommentar och fått bekräftat att man fortfarande har rättigheterna att visa serien först i Sverige, men man har fortfarande inte fått något bekräftat datum för sin egen premiär av serien ännu.
 
Det råder däremot knappast någon tvekan om att HBO Nordic kommer att göra allt i sin makt för att se till att samtliga avsnitt dimper ned redan på nyårsafton, men den här typen av avtal är inte helt lätta att komma runt... vilket exempelvis är anledningen till att Kanal 9 fortfarande sitter på rättigheterna att visa "The Walking Dead" först i Sverige.
 
Vi kommer givetvis att hålla er uppdaterade på vad som gäller för oss här i Sverige, men tills dess får vi helt enkelt fortsätta njuta av den nya trailern - och hålla alla tummar och tår för att vi ska få slippa vänta på de nya avsnitten.
 

Läs också: Svenska skådespelare i "Vikings"-uppföljaren "Valhalla"

 
Kommer du att ge de sista avsnitten av "Vikings" en chans när de väl släpps här i Sverige? Kommentera gärna nedan!
| 2 december 2020 21:55 |