Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 mars 2017 | 12:00

Förutspådde ”The Wolverine” slutet i ”Logan”?

Ett X-Men-fan snappade upp en intressant replik i James Mangolds förra film. (Spoilervarning!)
Efter 17 år av X-Men-filmer, de flesta av dem med Wolverine i fokus eller åtminstone med på ett hörn, känns bioaktuella ”Logan” ändå som något nytt och välkommet. Inga färgstarka hjältar och barnvänliga äventyr, bara en sliten och trött man som kämpar för att rädda det sista som finns kvar av mutanterna. 

Hugh Jackman och James Mangold har länge sagt att ”Logan” ska bli den sista filmen för karaktären och hans adamantium-klor. Och det verkar som att de planterade en liten ledtråd till slutet redan i sin förra film, ”The Wolverine”. 

Nu går vi in på spoilers, läs bara vidare om du sett ”Logan”!I ”The Wolverine” från 2013 hänger han en del med Yukio (Rila Fukushima) som skryter om hur hon kan förutse framtiden, och att hon hittills aldrig haft fel. Yukio säger till Logan att han kommer dö liggandes på rygg, täckt av blod och med sitt hjärta i handen. 

I slutet av ”Logan” dör ju som bekant den närmast odödlige mutanten. En väldigt känslosam, fin och passande slutscen för karaktären… och på pricken så som den berättades i ”The Wolverine”. Logan dör på rygg, täckt av blod, och i handen håller han - sin nyfunna dotter X-23. (Hjärta var alltså inte så bokstavligt menat men vi gillar symboliken.)


Låter det långsökt? Regissören James Mangold verkar bekräfta på Twitter att det är rätt tänkt. "Priset går till Maurice!" skriver han i ett svar till killen som satte ihop bilden ovan.

Oavsett om det var planerat så från början, eller bara en lycklig slump som uppstod under arbetet med filmerna, så får det en att se på Wolverine-trilogin med lite nya ögon.

Vad tyckte ni om "Logan" och slutscenen? Kommentera nedan.
| 10 mars 2017 12:00 |