Spel

Skribent

Alexander Kardelo

8 november 2023 | 14:20

Nu är det officiellt: ”Grand Theft Auto 6” är på väg - snart släpps trailern!

Rockstar bekräftar: ett nytt GTA-spel är på gång och kommer att visas upp redan i december.
Efter åratal av rykten, läckor och snack om ett sjätte "Grand Theft Auto"-spel är det äntligen dags för lite riktiga nyheter.
 
Rockstar Games tar bladet från munnen och bekräftar i sociala medier att trailern till "GTA VI" kommer att visas upp redan om några veckor. I december fyller spelstudion 25 år och det ska alltså firas med de första officiella detaljerna kring det hett efterlängtade spelet.
 
Kanske får vi också ett officiellt releasedatum för 2024?
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rockstar Games (@rockstargames)

 
"Nästa månad firar Rockstar Games 25-årsjubileum. Tack vare spelarnas stöd har vi kunnat skapa spel vi verkligen brinner för" skriver studion. "Vi ser fram emot att visa upp den första trailern för nästa Grand Theft Auto i början av december. Vi ser fram emot många fler år av upplevelser tillsammans med er".
 
Det första GTA-spelet släpptes vintern 1997. Med "Grand Theft Auto 3" från 2001 blev spelen tredimensionella och där satte man ribban för populära uppföljare som "Vice City" och "San Andreas". Handlingen och uppdragen går oftast ut på att du som gangster ska skaffa makt och pengar i en storstad, stjäla schyssta bilar och undvika snuten.
 
Sedan 2013 och releasen av storsuccén "Grand Theft Auto V" har fansen väntat med spänning på nästa del i serien.
| 8 november 2023 14:20 |