Spel

Skribent

Anders Eklöf

16 november 2022 | 08:00

Eminem kunde ha varit med i en "Grand Theft Auto"-film

Houser-bröderna på Rockstar Games ska ha tackat nej till förslaget om att göra film av deras framgångsrika spelserie.
I många år har det varit väldigt populärt, men sällan särskilt framgångsrikt, att göra film av kända tv-spel.
 
En enorm spelserie som ännu inte har filmatiserats är "Grand Theft Auto". Det femte spelet i serien har sålts i över 170 miljoner exemplar, så det är faktiskt konstigt att det aldrig har blivit av.
 
Nu har det kommit fram att en "Grand Theft Auto"-film var på gång redan efter att "Grand Theft Auto III" lanserades 2001, där rapparen och "8 Mile"-skådisen Eminem skulle ha spelat huvudrollen.
 
Filmen skulle ha regisseras av Tony Scott ("Top Gun").
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
 
Nyheten kommer från podcasten Bugzy Malone's Grandest Game, där Hollywood agenten Kirk Ewig berättar om historien. En producent från Los Angeles ska ha kontaktat honom med förslaget om att ha Eminem i huvudrollen och Tony Scott som regissör, men när Ewig kontaktade bröderna Houser på Rockstar Games ska ha tackat nej då de "inte var intresserade".
 
Varför de nobbade förslaget är oklart, men kanske var det ett bra val då spelfilmer sällan lyckas vinna särskilt mycket kärlek från varken kritiker eller publiken. 
 
Nyligen rapporterade vi om en av de största läckorna i spelbranschens historia, då en person kom åt mängder av klipp från en tidig version av "Grand Theft Auto 6" som den laddade upp på olika sociala medier och Youtube. Spelet ska ha en kvinnlig och en manlig huvudroll och utspelar sig i Vice City.
 
Tror du att en "Grand Theft Auto"-film med Eminem i huvudrollen hade fungerat?
| 16 november 2022 08:00 |