Film

Skribent

Anders Eklöf

7 oktober 2021 | 17:34

Första trailern för "Resident Evil: Welcome to Raccoon City" är här

Zombieskräckisen får amerikansk premiär i november.
Inom kort är det dags att återvända till de zombieinfekterade gatorna i "Resident Evil: Welcome to Raccoon City" av regissören Johannes Roberts ("47 Meters Down"), som är en helt ny film baserad på de klassiska tv-spelen från Capcom. 
 
Filmen har alltså ingenting att göra med Paul W.S. Andersons gamla filmserie och kallas inte ens för en remake eller reboot, utan är snarare en "origin story" hämtad från spelen. 
 
- Jag blev speciellt inspirerad av remaken på "Resident Evil 2" och ville fånga den atmosfärrika tonen, det var så filmiskt. De tidigare filmerna var ljusa och skinande medan denna är mörk och smutsig, helt inspelad på natten, säger regissören till IGN
 
Nu har en första trailer dykt upp, där vi kan se ett och annat välbekant ansikte och de klassiska zombiehundarna som skrämde skiten ur många unga spelare 1996. 
 
 
Ser det inte lite ut som en b-film, fast den bra typen? Det är även lite roligt att de använder låten "What's Up" med 4 Non Blondes, som för många förknippas med en viss meme
 
I filmen ser vi bland annat Kaya Scodelairo som Claire Redfield, Avan Jogia som Leon S. Kennedy, Robbie Amell som Chris Redfield, Hannah John-Kamen som Jill Valentine och Tom Hopper som Albert Wesker. 
 
"Resident Evil: Welcome to Raccoon City" har USA-premiär i november. Inget svenskt premiärdatum är satt ännu. 
 
Vad tycker du om de gamla "Resident Evil"-filmerna? Vad tror du om den här? 
| 7 oktober 2021 17:34 |