Serie

Skribent

Anders Eklöf

6 juli 2022 | 13:30

Första trailern för "Paper Girls" bjuder på 80-tal och tidsresor

I tv-serien baserad på en serieroman ser vi fyra unga tjejer resa i tiden och kämpa mot en ondskefull organisation.
Den 29 juli har det första avsnittet av tv-serien "Paper Girls" premiär på Amazon Prime Video, som är baserad på den riktigtbra serieromanen med samma namn av Brian K. Vaughan.
 
Serien utspelar sig inledningsvis under en höstnatt 1998 där vi får träffa de fyra unga tidningsbuden Erin, Mac, Tiffany och KJ, som plötsligt transporteras till 2019. Där träffar de bland annat sina äldre jag, men hamnar också mitt i ett intensivt krig mellan framtida tidsresenärer.
 
Den första trailern ger mig starka "Stranger Things"- och "Yellowjackets"-vibbar, men fångar också känslan från serieromanen väldigt bra. Inte minst på grund av de fyra skådespelerskorna Riley Lai Nelet, Sofia Rosinsky, Camryn Jones och Fina Strazza, som verkligen ser ut att fånga sina roller bra.
 
 
 
Som den äldre versionen av den nyinflyttade tjejen Erin ser vi komikern Ali Wong, som gjort röster i tecknade serier som "Tuca & Bertie" och "Big Mouth", samt skrivit manus till "Fresh Off the Boat".
 
Serieromanen som "Paper Girls" är baserad på är skriven av Brian K. Vaughan (känd för "Saga") och är illustrerad av Cliff Chiang. Serien började publiceras 2015 och avslutades 2019, efter trettio nummer. Serien är något av det bästa jag läst i serieväg på senare år, så det ska helt klart bli spännande att se om en filmatisering fungerar.
 
"Paper Girls" har premiär på Amazon Prime Video den 29 juli och kommer gå i åtta avsnitt.
 
Kommer du att ge "Paper Girls" en chans?
| 6 juli 2022 13:30 |