Film

Skribent

Andreas Samuelson

1 september 2022 | 23:30

Se de första bilderna på Pinhead i nya ”Hellraiser”

Nu får vi en förhandstitt på Jamie Clayton som den ikoniska skräckfiguren i den kommande rebooten.
En reboot av Clive Barkers klassiker från 1987 har varit på G sedan i fjol och vi har tidigare skrivit om att bland annat ”Sense8”-stjärnan Jamie Clayton tagit över som Pinhead, tidigare förevigad av Doug Bradley.
 
Nu får vi via Entertainment Weekly första bilderna från filmen av bland annat Pinhead, huvudrollsinnehavaren Odessa A’zion (”Grand Army”), Goran Visnjics karaktär och en ny cenobit.
 
A’zion spelar missbrukaren Riley som kommer i kontakt med den ökända pussellådan och gör misstaget att leka med den. Medverkar gör också en ny cenobit med namnet The Masque medan Visnjic spelar en karaktär ockultist som fascineras av pussellådan.
 
Regissören David Bruckner (”The Night House”, ”The Ritual”) säger att filmen är mer en ny berättelse inom franchisen snarare än någon remake och att Clayton, en transkvinna, dessutom gör sin egen tolkning istället för att imitera Bradley.
 
- Vi kände en slags förväntan från fansen att göra om karaktären. Vi visste att vi ville ha en kvinnlig Pinhead. Jamie var den rätta personen för rollen. En persons identitet kan vara väldigt spännande för en roll på många sätt men jag måste betona att Jamie verkligen var perfekt, berättar Bruckner.
 
 
 
 
 
Filmen har amerikansk premiär på Hulu 7 oktober. Vi håller tummarna för en uppdatering om svensk premiär snart.
| 1 september 2022 23:30 |