Film

Skribent

Mats Karlsson

18 april 2011 | 19:05

Första "Thor"-recensionerna

Nu har de första recensionerna av "Thor" uppenbarat sig på nätet och alla verkar överlag vara ganska nöjda med Marvelfilmen.

Trots att filmen inte går upp förrän 7 maj i USA (här i Sverige 27 april) har Paramount valt att visa den för ett fåtal medier och igår släppte filmbolaget embargot för filmen. Fritt fram att uttrycka sin åsikt och det resulterade i ett antal intressanta reflektioner för årets första storfilm.

Drew McWeeny (f.d. Moriarty på AICN) på HitFix: Om "Captain America" är lika rolig som "Thor" kan Marvel luta sig tillbaka tills nästa sommar, för de kommer då ha klarat av bedriften att introducera varje medlem i "Avengers" framgångsrikt.  

Peter Sciretta på Slashfilm: Jag gillade den väldigt mycket, men föll däremot inte helt pladask för den.

Steve "Frosty" Weintraub på Collider: Trots att jag har en del synpunkter, tyckte jag överlag att "Thor" var fantastisk.

Jim Vejvoda på IGN: Är nog inte något revolutionerande för superhjältefilmer, men det är gedigen underhållning.

Richard Kuipers på Variety: Varken nya lovande stjärnor eller för den delen dumhuvuden heller med Marvels superhjältar till bioduken-klass.

Megan Lehmann på Hollywood Reporter: Ett ljudligt spektakel med en passande episk design, stabila digitala effekter och en hälsosam respekt för serietidningsläran.

Den som saknas är Devin Faraci på BadassDigest, som är en de största film och serienördarna därute. Han levererar alltid intressanta analyser och har förmågan att alltid hitta saker som många andra missar, men han var troligtvis helt enkelt inte inbjuden till denna limiterande visning.

| 18 april 2011 19:05 |