Film

Skribent

MovieZine

21 augusti 2015 | 10:00

Se första teasern till ”Bieffekterna” på MovieZine

Sci-fi-dramat av Andreas Climent och André Hedetoft har exklusiv trailerpremiär.
Den skånska filmskaparduon Andreas Climent och André Hedetoft har tidigare uppmärksammats för en rad populära kortfilmer som “Logan” och “Double Trouble”. Nu färdigställer de sin första långfilm. I ”Bieffekterna” syns Emelia Hansson (”Wallander”) som forskaren Julia som söker ett botemedel när hennes pojkvän Erik (Rikard Björk, ”Morden i Sandhamn”) är döende i cancer.

MovieZine kan idag presentera den första teaser-trailern:


Handling: Julia är en ambitiös forskarstudent som tillsammans med programmeraren Rebecca försöker få cellerna i möss att åldras långsammare. De börjar precis bryta ny mark när de får reda på att Julias pojkvän Erik är döende i cancer. När Erik blir allt sjukare ser de till slut ingen annan utväg än att hoppa över några steg i utvecklingen. I hemlighet bygger de upp ett labb i sin lägenhet och börjar experimentera - med Erik som försökskanin.

Först verkar botemedlet de hittar fungera, men snart upptäcker de att hans celler uppvisar oväntade bieffekter. De har lyckats förstärka kroppens naturliga förmågor. Men vad som först verkar vara något kul och spännande visar sig vara långt mycket farligare än de någonsin anat.

”Bieffekterna” är redo för festivalpremiär i början av 2016.
| 21 augusti 2015 10:00 |