Spel

Skribent

Oscar Westerholm

31 maj 2019 | 16:20

Första säsongen av "The Witcher" är färdiginspelad

Skådespelaren Henry Cavill meddelar på sitt Instagram-konto att första säsongen av Netflix "The Witcher" är färdiginspelad.
Ibland kan man få intrycket att Netflix äter upp världen. Nämn ett kulturellt fenomen – en roman, en serietidning, ett spel – så är det väldigt sannolikt att Netflix åtminstone befinner sig i planeringsstadiet till att omvandla det till en serie.

Nu har turen kommit till den populära tv-spelsserien ”The Witcher”, vars senaste tillskott är det extremt hyllade ”The Witcher 3: Wild Hunt”. Skådespelaren Henry Cavill, som axlar rollen som den långhårige ”häxkarlen” (enl. svenska översättningen) Geralt of Rivia, kunde igår avslöja att inspelningen av den första säsongen nu avslutats.
 
 
För ett par dagar sedan läckte material från den annars vakuumförslutna inspelningen. Internet svämmade snart därefter över av syrliga kommentarer om hur löjeväckande materialet fick serien att verka. Kanske är Henry Cavills publicerade inlägg på Instagram ett sätt att försöka stävja störtfloden av löje.

”The Witcher” debuterade som spel 2007. I spelserien som blivit ökänd för sitt explicita sex och våld, följer vi med Geralt – aka the witcher – på en spretig och icke-linjär resa genom en jättelik värld. Tomtar och troll är mer regel än undantag. Man gör uppdrag eller strövar omkring bäst man vill. Ställer till fanskap eller gör rätt för sig. Valet är ditt.

Serien produceras av veteranen Lauren Schmidt Hissrich, som bland annat skrivit och producerat avsnitt ur ”The West Wing” och ”Daredevil”. I regiensemblen kan man för övrigt spana den svensk-franska regissören Charlotte Brändström, som bland annat varit med och frambesvärjt avsnitt till långkörare som ”Wallander” och ”Outlander”.

Spelserien bygger på fantasyromaner av den polske bästsäljande författaren Andrzej Sapkowski, som började skriva och ge ut romaner i serien i början av 90-talet. I skrivande stund finns det sju publicerade romaner i serien, och en åttonde sägs vara på väg.
 
 
Det har varit mycket ryktesspridning de senaste dygnen om "The Witcher". På Screenrant kunde man för ett par dagar sedan läsa att en läcka påstår att ”The Witcher 3: Wild Hunt” kommer till Nintendo Switch i år. Detta för att Nintendos hybridkontroll nyligen gick förbi Playstation 4 i försäljningssiffror, och att Switch-spelarna som följd kräver ett större och bättre utbud. Hur den relativt klena apparaten kommer att klara detta monstrum till spel återstår dock att se.

Kommer detta bli tidernas mest barnförbjudna tv-serie?
| 31 maj 2019 16:20 |