Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 juni 2018 | 09:15

Första säsongen av "Heathers" skrotas på grund av sitt starka innehåll

Paramount Network: "Kombinationen av en high school-serie och de mörka inslagen [i "Heathers] kändes inte rätt".
Premiären av "Heathers" sköts upp med respekt för de drabbade vid skolskjutningen i Parkland, Florida. Nu har Paramount Network bestämt sig för att inte visa serien alls.
 
Keith Cox, programchef för Paramount Network/Viacom, berättade i en intervju med THR om varför kanalen inte kommer att visa "Heathers" första säsong.
 
- Det här är en high school-serie, vi spränger skolan, vi har vapen i skolan, det är en satir och det finns tillfällen när lärare bär vapen. Serien rör vid så många heta ämnen. Vårt företag [Paramount Network] kan inte både ha kakan och äta den, vi kan inte säga att ungdomsrörelsen är viktig för oss och göra saker för att stödja den - samtidigt som vi släpper en serie vi inte är helt bekväma med. Vi har haft 20 möten angående det här. Vi visste precis vilken typ av serie vi gjorde, men vi gjorde den för två år sedan [innan den senaste tidens skolskjutningar].
 
 
Tanken nu är att försöka hitta ett annat hem åt "Heathers" hos en kanal med en något äldre publik. Men i värsta fall kommer den första säsongen att skrotas helt. Tanken har varit att "Heathers" skulle bli en antologiserie, där den andra säsongen inte skulle utspela sig på en skola - vilket gör att den fortfarande kan bli av framöver.
 
I intervjun berättar Cox också att flera av skådespelarna ska ha blivit glada över att säsongen inte kommer att visas, då de varit oroliga över hur serien skulle tas emot av tittarna - med tanke på det rådande politiska klimatet i USA.
 
Tycker du att det är rätt beslut att skrota "Heathers" - eller borde de ha visat serien ändå? Kommentera gärna nedan!
| 2 juni 2018 09:15 |