Film

Skribent

Mats Karlsson

20 augusti 2010 | 21:46

Första recensionen av "The Social Network"

Den amerikanske filmkritikern Scott Foundas har nu sett "The Social Network" och imponeras stort av Finchers hantverk.

Uppdatering: Nu har även vi sett "The Social Network". Läs vår recension.

David Finchers "The Social Network" får inte premiär förrän 1 oktober i USA och här i Sverige får vi vänta till 22 oktober, men redan nu finns den första recensionen upplagd. Filmbolagen har för vana att välja ut en lämplig kritiker som får se en väldigt hypad film före alla andra och denna gång blev det amerikanske kritikern Scott Foundas, som skriver för Variety, LA Weekly och Village Voice.

Foundas recension är allt annat än negativ och tycker att "The Social Network" är fantastisk underhållning från en mästerlig historieberättare. Han drar liknelser med "Alla presidentens män" och "The Great Gatsby" samt beskriver den som en korsning mellan Quentin Tarantino och Bill Gates.

- Manuset är knivskarpt och gör sällan några snedsteg, komprimerar en tidsinställd flerfaldig karaktärsröst till två magra timmar, och kanske det mest imponerande, tillgodogör den de stora idéerna till kulspruteliknande dialog och får det att låta precis vad datornördar själva skulle ha sagt, skriver Foundas i sin recension.

Läs Foundas fullständiga recension på Filmlinc.com.

| 20 augusti 2010 21:46 |