Film

Skribent

Mats Karlsson

25 juni 2010 | 13:23

Första recensionen av "Inception"

Peter Travers på Rolling Stones har nu sett Christopher Nolans "Inception" och han ger den ett riktigt bra omdöme.

Nolans "Inception" är en av årets mest hypade filmer och med all rätt, med tanke på hans senaste succé "The Dark Knight" som blev väldigt uppskattad av både kritiker och biopublik.

En av de få personer som redan har fått sett filmen är kände filmkritikern Peter Travers på Rolling Stone. Recensionen är ännu inte publicerad, men New York Post har fått ta del av första stycket av hans recension som är väldigt positiv. Dock så påpekar Travers att den kan vara för smart för sitt eget bästa. Läs dock inte vidare om du inte vill veta något om "Inception".

- "Inception" kommer att kallas för många saker, inledningsvis James Bond möter "Matrix". Man kan känna vibbarna från Ridley Scotts "Blade Runner" i filmen och Nolans egen "Memento" och "The Dark Knight". Men "Inception" glöder med en blå flamma på egen hand. Nolan skapar en drömvärld som han vill få oss att fylla med våra egna hemligheter. Jag kan inte tänka mig ett bättre mål för någon filmmakare. Att förlita sig på intelligensen hos biopubliken kan självklart bli dyrt för Nolan på boxoffice. Vi är så vana att bli behandlade som idioter. Hur ska man hantera kostnaden på 160 miljoner dollar för en storslagen episk historia, inspelad i sex länder som vrider huvudet runtom på sex olika sätt? Dyk in och bli galen, så enkelt är det, skriver Travers i sin recension.

| 25 juni 2010 13:23 |