Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 maj 2012 | 12:01

Första reaktionerna på klipp från "Django Unchained"

De första klippen från Quentin Tarantinos spaghettiwestern har visats upp i Cannes. Och medan svensk press var hopplöst utestängd från eventet, har vi iallafall samlat ihop webbreaktionerna efteråt.

7-8 minuter visades ur den ännu inte färdiga filmen, på Majestic Hotel för utvalda journalister och gäster. Indiewire skriver:

- Tarantino, han vet vad han gör... Weinstein säljer in filmen som en pang-på-western med fysisk humor, blodig action och djävulsk hämnd. Och ja, det ser ut som en klassisk Sergio Leone filmad i widescreen, även om den utspelar sig i New Orleans och Mississippi två år före inbördeskriget...

Ain't It Cool News fortsätter:

- Jag hade inte räknat med så här mycket humor i filmen... Så snart Christoph Waltz anländer i sin hästvagn och försöker att förhandla med en slavägare, fattar jag tonen... Det verkar skitkul, och jag är nu officiellt ännu mer taggad på filmen.

Twitch twittrade ut följande:

- Mycket blod, mycket skratt. Det verkar bli Christoph Waltz show.

Vulture får avrunda med orden:

- Leonardo DiCaprio verkar ha skitkul med sina svordomar och ruttna tänder som plantageägaren Calvin Candie (...) Coolt underspelande Foxx levererar en självklar catchphrase när han presenterar sig med: "Django. The D is silent".

"Django Unchained" får svensk biopremiär 18 januari och inom kort kan du läsa vår intervju om filmen med Quentin Tarantino.

| 23 maj 2012 12:01 |