Film

Skribent

Mats Karlsson

19 maj 2013 | 00:30

Första reaktionerna på "Inside Llewyn Davis"

Filmen har nu premiärvisats för pressen i Cannes och här är vad kritikerna ansåg om filmen.

En av de mer emotsedda filmerna i Cannes var givetvis bröderna Coens "Inside Llewyn Davis", men det hade sitt pris för att få se filmen. Lite olyckligt regnade det och det blev blöta kritiker som klev in i biografen, men dessvärre var det inte alla som lyckades ta sig in. På grund av riktigt stort intresse fick en del av de som hade stått i 1-2 timmars kö vända i dörren.

Men de stora medierna hade inga större problem att ta sig in till biografen och här är deras reaktioner efter visningen.

(Twitterbild från Alex Billington före visningen)

- En nypa frisk luft från bröderna Coen, en perfekt film. Rolig, tragisk, allvarlig, en njutning till sista sekunden. Det är kanske för tidigt att säga det, men måste få säga: en Oscar till Oscar Isaac, skriver Alex Billington på Firstshowing.

- Bröderna Coens "Inside Llewyn Davis" är en melankolisk humoristisk fröjd. Underbara toner och fantastiskt framträdande av Oscar Isaac, skriver Robbie Collin på Daily Telegraph.

- Bröderna Coens "Inside Llewyn Davis" är tajt, men avslappnande, melankolisk och rolig och med en fantastisk prestation av Oscar Isaac, skriver Total Film.

- "Inside Llewyn Davis" är perfekt och det mest välgenomförda Coen-film jag någonsin har sett, skriver Hollywood Elsewhere.

- Fullkomligt älskade Coens "Inside Llewyn Davis". Rolig, gripande, fantastiska sånger, otroliga skådespelare och en katt som stjäl alla scener, skriver Wendy Mitchell på Screen Daily.

- Bröderna Coen har än en gång tagit sig tid och plats och frivilligt gjort det till sitt eget. Resultatet blir en lekfull, stämningsmättande, subjektiv verklighet, skriver Scott Foundas på Variety.

- Bröderna Coens tävlingsfilm med Oscar Isaac, Carey Mulligan och Justin Timberlake presenterar en enastående historia om den tidiga folkmusikseran på 60-talet, skriver Todd McCarthy på Hollywood Reporter.

| 19 maj 2013 00:30 |