Film

Skribent

Mats Karlsson

28 februari 2014 | 19:01

Första reaktionerna på "Godzilla"

MovieZine har sett delar av Gareth Edwards monsterfilm "Godzilla".

MovieZines chefredaktör Alexander Dunerfors tog första flyg till London för att få se 15-20 minuter från Gareth Edwards "Godzilla". Vi ställer honom mot väggen och passar på och fråga om det var värt resan.

Vad gör du i London när du har ett jobb att sköta här hemma?

- Jag är på Warner Bros pressträff för "Godzilla", och har både sett klipp ur filmen och pratat med regissören Gareth Edwards.

Vad fick du se från "Godzilla"?

- Fem scener, sammanlagt 15-20 minuter från olika delar av filmen. Action, tårar, mycket skrik och förstörelse. Och så trailern som ser ut och låter ännu mer fantastisk när man ser den på bio i 3D!

Trailern ger ju onekligen mersmak, ska vi fortfarande ha stora förhoppningar på filmen?

- Definitivt! Trailern visar ju tack och lov inte mycket. När monstren släpps lösa så påminns man om hur maffig en bioupplevelse kan bli. Sa jag monstren, i plural?

Roland Emmerichs film från 1997 var lite mer familjär och slätstruken. Ser det ut att bli samma med Gareth Edwards version eller vad skiljer sig?

- Jag var rädd för det på förhand. Samma Godzilla i samma stad? Men de är ungefär så olika som "Batman Forever" och "Batman Begins". Gareth Edwards vision är mörk och realistisk, eller så realistiskt det nu kan bli. Det som verkligen sticker ut är att man bryr sig om karaktärerna, särskilt familjen i centrum: Aaron Taylor-Johnson, som är huvudpersonen, och så Bryan Cranston och Juliette Binoche som spelar hans föräldrar som också går igenom en hel del. Som Gareth Edwards säger, det är en katastroffilm där Godzilla lika gärna kunde vara en tornado eller en tsunami. Så tänk er en blandning av "The Impossible" och "Pacific Rim". Här finns både de intima, starka dramascenerna mitt i kaoset, och sedan massiv action som ger valuta för biobiljetten.

Hur peppad blev du efter att få se materialet idag och vad sa dina kollegor som var med på visningen?

- Jag satt med ett fånigt leende och älskade varenda sekund. Det verkade också som att alla andra här var precis lika imponerade och hänförda av materialet vi fick se. Nu är det bara att vänta till 16 maj, hitta salongen med bäst ljud, ta på 3D-brillorna och en extrastor popcorn. Alla andra sommarfilmer kan lägga ner.

Närmare premiären komemr vi att publicera mera godis från denna pressdag, bland annat intressant snack med regissören Gareth Edwards.

"Godzilla" får premiär 16 maj.

| 28 februari 2014 19:01 |