Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 december 2018 | 17:56

9 officiella bilder från "Aladdin" har släppts

Och Will Smith i rollen som Anden är definitivt inte blå.
På den långa listan av kommande Disney-remakes står ”Aladdin” närmast på tur. Sagan om gatupojken Ali som blev kär i prinsessan Jasmin har blivit spelfilm i regi av Guy Ritchie. I april får vi veta om nyversionen uppfyller alla våra önskningar, men i väntan har EW.com just släppt några nya bilder från filmen.
 
Bland annat får vi äntligen se hur Will Smith ska se ut i rollen som Anden. De flesta kopplar karaktären till Robin Williams ikoniska, snabbpratande prestation i den animerade filmen från 1992. Kan allas vår Fresh Prince göra något lika minnesvärt?
 
 
- Det är skrämmande att ta sig an något ikoniskt. Man får fråga sig: finns det kött kvar på benet? Robin lämnade inte mycket kött kvar på benet (...) Men jag kände mig säker på att jag kunde skapa en homage till Robin Williams, men samtidigt något tillräckligt unikt, istället för att tävla mot honom, berättar Will Smith i Entertainment Weekly.
 
 
Efter den långa jakten på de två huvudrollsinnehavarna hittade Guy Ritchie sitt kärlekspar. Rollerna gick till 27-årige kanadensaren Mena Massoud ("Jack Ryan") och 25-åriga britten Naomi Scott ("Power Rangers"). Båda fick lära sig att dansa och sjunga, men gör även flera egna stunts i den fartfyllda musikalen.
 
 
Skulle någon vara missnöjd med Andens hudfärg, så försäkrar regissören Guy Ritchie om att han kommer vara blå större delen av filmen. Vi kommer antagligen få se en CGI-animerad Will Smith när han inte antar sin mänskliga form.
 
"Aladdin" får svensk biopremiär den 24 maj 2019. Vad tycker ni om de första bilderna?
| 19 december 2018 17:56 |