Film

Skribent

MovieZine

15 juli 2015 | 23:00

Första filmerna till årets Peace & Love Film Festival

Pågår i Örebro mellan 30 augusti och 3 september.
Snart är Peace & Love Film Festival tillbaka, nu i en ny stad. I samarbete med Live at Heart och Örebro Pride blir det även filmkalas på sensommaren. Nu har man släppt de första titlarna.

Årets öppningsfilm den 30 augusti blir Sverigepremiären av Peter Greenaways "Eisenstein in Guanajuato" med finlandssvenska skådespelaren Elmer Bäck i huvudrollen. Filmen hade sin världspremiär vid filmfestivalen i Berlin där den tävlade om festivalens mest prestigefyllda pris Guldbjörnen. 

Dessutom visas "Knight Of Cups" av Terrence Malick med Christian Bale, Natalie Portman och Cate Blanchett i huvudrollerna. Filmen - som även den hade världspremiär och tävlade i huvudsektionen i Berlin i år - får sin Sverigepremiär under P&LFF när den stänger fjärde upplagan av festivalen den 3 september direkt efter avslutningsceremonin. 

Ytterligare en specialvisning som presenteras gemensamt av P&LFF och Örebro Pride på söndagen 30 augusti blir Sverigepremiären av dokumentärfilmen "Exposed" av Beth B och hon kommer även finnas på plats för att presentera filmen och redan på lördagen hålla ett föredrag under Örebro Pride.

- Det känns naturligt att samarbeta med ett så passionerat gäng som Örebro Pride med vilka vi delar värdegrunder som mångfald, fred, kärlek och likaberättigande och som precis som vi kör sin fjärde upplaga av festivalen. Den officiella öppningsfesten på Örebro Slott den 30 augusti tillsammans med Live At Heart och Örebro Pride kan bli en magisk gemensam kärleksförklaring till internationell musik och filmkonsten, säger festivalchefen Holger Carlsson.

Peace & Love Film Festival har tidigare ägt rum i Dalarna och byter i år plats till Örebro, där festivalen pågår mellan 30 augusti - 5 september. 

Vi på MovieZine samarbetar stolt med Peace & Love Film Festival för fjärde året i rad, och inom kort kan vi berätta fler spännande festivalnyheter. Ses vi där?
| 15 juli 2015 23:00 |