Film

Skribent

MovieZine

10 oktober 2016 | 10:40

Första filmbilderna på unge Björn Borg

Tre skådespelare delar på rollen som den svenske tennisikonen.
Den kommande storfilmen ”Borg” har väckt mycket uppmärksamhet både i Sverige och internationellt. Björn Borg spelas av totalt tre skådespelare där Sverrir Gudnason gör huvudrollen i filmatiseringen som utspelar sig under 70- och 80-talet. I en av rollerna som unga Björn Borg ser vi Leo Borg, Björn Borgs yngste son.

- Att Leo sökte rollen och dessutom redan spelar tennis var en ren lyckoträff. Han är dessutom intresserad av att göra film och är en naturbegåvning framför kameran. Hans bidrag till filmens autenticitet tar oss bakom den officiella bilden av ikonen Björn Borg, säger regissör Janus Metz i ett pressmeddelande.

I våras lades annonser ut på bland annat Facebook där unga sportintresserade pojkar i åldrarna 6-17 år söktes till en svensk filminspelning. Leo sökte rollen i ett tidigt skede, utan att veta att det var just filmen om Björn Borg som letade efter en ung talang att gestalta tennisikonen.


Den unga Björn Borg görs även av Markus Mossberg där Björn är 14-17 år.

- Vi har jobbat väldigt hårt med castingen till ”Borg”. När Leo kontaktade oss och sedan levererade så bra på provspelningen kände vi att vi hittat rätt. Men inte bara med Leo utan även med Markus Mossberg som spelar Björn som tonåring. Båda dessa unga killar har gjort ett riktigt bra jobb och vi är mer än nöjda med deras insats i filmen, säger Jon Nohrstedt, filmens producent.

I rollistan ser vi även Shia LaBeouf som John McEnroe, Stellan Skarsgård som Lennart ”Labbe” Bergelin och Tuva Novotny som Mariana Simionescu. För filmens regi står Janus Metz som tidigare regisserat den Cannes-belönade filmen ”Armadillo” och avsnitt av tv-serien ”True Detective”.

Filmen spelas in i Sverige, Prag, London och Monaco och har planerad biopremiär hösten 2017.
| 10 oktober 2016 10:40 |