Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 augusti 2018 | 18:45

Första bilderna på Alexander Skarsgård i "The Little Drummer Girl"

Kombinationen av 70-talsspinoneri, Chan-wook Parks visuella genialitet och vår Emmyvinnande Alexander Skarsgårds skådespel - ser ut att bli oslagbart.
Teamet bakom den hyllade miniserien "The Night Manager", som plockade hem ett gäng Golden Globes och Emmys, är snart tillbaka med sin nästa John le Carré-adaption. Den här gången är det spionthrillern "The Little Drummer Girl" (svensk titel; "Den lilla trumslagarflickan") som ska få nytt liv, i form av en miniserie.
 
Chan-wook Park ("Old boy - Hämden", "The Handmaiden", "Thirst") har regisserat miniseriens samtliga sex avsnitt. Parks tidigare filmer har alltid varit visuellt slående, något som baserat på de första officiella bilderna verkar vara sant även för hans första tv-serie.
 
"The Little Drummer Girl" utspelar sig under 1970-talet, i ett flertal Medelhavs och Mellanöstern-länder. I den ena huvudrollen, som den hemlighetsfulle Becker - en israelisk underrättelsetjänst-spion, hittar vi Alexander Skarsgård. I några av de andra större rollerna hittar vi Michael Shannon, som Kurtz, samt Florence Pugh, som Charlie.
 
 
Det finns ännu inget officiellt premiärdatum, men det ryktas om att det första avsnittet kommer att släppas någon gång nu i november på BBC. Det är oklart vilken svensk distributör som kommer att visa miniserien i Sverige.
 
Tror du att "The Little Drummer Girl" kommer att bli en lika stor succé som "The Night Manager"? Kommentera gärna nedan!
| 5 augusti 2018 18:45 |