Serie

Skribent

Alexander Kardelo

15 maj 2024 | 21:00

8 första bilderna från "Terminator Zero" - på Netflix i augusti

Den animerade serien får premiär på årsdagen av Domedagen.
Netflix har just släppt de första bilderna från "Terminator Zero", en anime-serie som fortsätter på den populära franchisen om mördarrobotar från framtiden.
 
Handlingen utspelar sig delvis år 2022 då kriget pågår som bäst mellan maskinernas armé och de få överlevande människorna, och delvis år 1997. En soldat skickas tillbaka i tiden för att skydda en forskare, Malcolm Lee, som arbetar på ett nytt AI-system som ska utmana Skynet. Men en ostoppbar mördare är också ute efter honom och hans familj...
 
Serien är skapad av Mattson Tomlin, som bland annar skrivit manus till "The Batman". Han förklarar för EW.com att serien betraktar alla tidigare filmer som "canon" så man kommer inte att ignorera något av de tidigare händelserna.
 
I intervjun får vi också veta att "Terminator Zero" utspelar sig i Japan, och helt utan kopplingar till Sarah eller John Connor.
 
- Det är dags att bekanta sig med nya karaktärer. Men fansen som känner till filmerna kommer se många referenser, säger han.
 
Premiärdatumet den 29 augusti är ingen slump. Det var den 29 augusti 1997 som Skynet blev självmedvetet och bestämde sig för att bomba skiten ur mänskligheten, vilket förklaras i "Terminator 2" (1991). Det råkar också vara samma dag som Netflix grundades... Sammanträffande? I think not.
 
 
Det här är helt klart en annan riktning för "Terminator", som kämpat med några usla uppföljare efter två briljanta James Cameron-filmer. Bilderna och anime-estetiken gör inte mycket för att fånga mitt intresse, men som gammal "Terminator"-fantast kommer jag definitivt kolla in den. Vad tycker ni?
| 15 maj 2024 21:00 |