Film

Skribent

Mats Karlsson

5 september 2020 | 20:00

Första bilderna från David Finchers "Mank"

Regissörens första film sedan "Gone Girl" från 2014. Kommer på Netflix i oktober.
David Fincher har de senaste åren fokuserat på tv-serier, däribland uppskattade "Mindhunter". Men snart är det dags att kolla in hans första film på flera år, nämligen "Mank". Idag släppte Netflix de första bilderna från filmen:
 

 
Manuset är skrivet av David Finchers pappa, Jack och berättar om manusförfattaren Herman J. Mankiewicz bråk med regissören Orson Welles under arbetet med filmklassikern "Citizen Kane". Enligt tidigare rapporter har skådespelarna i vanlig ordning fått slita för sina gage:
 
- Jag var med i en scen med massvis av folk, som vi skulle jobba med hela veckan. Jag kan inte säga hur många tagningar vi gjorde, kanske 200 - men jag kan ha fel. Och jag hade inte ens en replik, men jag kunde aldrig slappna av. Allt skulle filmas ur 9-10 olika vinklar, berättade Amanda Seyfried i juni.
 
Förutom Seyfried ser vi även Gary Oldman, Lily Collins, Arliss Howard, Tom Pelphrey, Charles Dance och Sam Troughton i rollistan. Ambitionen är att släppa "Mank" lagom till Oscarssäsongen, i oktober.
| 5 september 2020 20:00 |