Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 januari 2019 | 21:40

Första bilden ur gudomliga påve-uppföljaren "The New Pope"

Jude Law och John Malkovich besvarar våra böner med en första titt på den efterlängtade uppföljaren till "The Young Pope".
Paolo Sorrentinos "The Young Pope", med Jude Law i rollen som den hänsynslöse påven Pius XIII, blev en av mina absoluta favoritserier under 2016. En slags gudomlig version av "House of Cards", som utspelade sig i Vatikanen istället för Vita Huset.
 
Eftersom det bara var tänkt som en miniserie, vågade jag personligen aldrig hoppas på att någonsin få en fortsättning. Men plötsligt, för drygt ett år sedan, meddelade Sorrentino att han fått grönt ljus för en ny påve-serie - ”The New Pope”. Kort därefter stod det också klart att Law skulle återvända till sin roll, men denna gången med förstärkning från John Malkovich.
 
 
Den första titten på ”The New Pope” verkar dessutom onekligen avslöja vad många redan har hoppats på, nämligen att Malkovich ser ut att bli Pius XIII:s efterträdare i påve-rollen. 
 
Det är ännu oklart när vi kan förvänta oss en premiär av ”The New Pope”, mer än att den är planerad att släppas någon gång under 2019.
 
Vad tyckte du om ”The Young Pope” - och kommer du också att ge ”The New Pope” en chans? Kommentera gärna nedan!
| 9 januari 2019 21:40 |