Film

Skribent

Andreas Samuelson

16 augusti 2023 | 14:00

Se första bilden på Peter Dinklage som splatter-ikonen Toxic Avenger

Den kortväxte ”Game of Thrones”-stjärnan tar sig an titelrollen i en reboot av kultfilmen från 1984. Se första bilden från filmen här.
Skådespelarens karriär har rullat på sedan hans Emmy- och Golden Globe-belönade genombrott som Tyrion Lannister. Efter roller i "X-Men: Days of Future Past”, ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, ”Avengers: Infinity War” och senast ”Transformers: Rise of the Beasts” är det dags för en betydligt våldsammare karaktär.
 
Originalet ”The Toxic Avenger” handlar om en tanig vaktmästare som muteras av kemiskt avfall och med sin golvmopp brutalt börjar avrätta diverse avskum på stadens gator. Den våldsamma, komiskt överdrivna filmen blev genombrottet och största succén för Lloyd Kaufman och hans B-filmsbolag Troma som gjorde flera uppföljare.
 
Nu är det alltså dags för en reboot med Dinklage i huvudrollen. Han spelar Winston Gooze, en vek och dödligt sjuk vaktmästare på en hälsoklubb. Hans sjukdom kan bara botas av en dyr behandling hans giriga chef vägrar betala för. Under ett misslyckat rånförsök ramlar han i en tunna kemiskt avfall som förvandlar honom till ett monster som både vill hämnas och skipa rättvisa.
 
Se första bilden på Dinklage i rollen nedan:
 
 
Filmen regisseras av Macon Blair (”I Don't Feel at Home in This World Anymore”) och i andra roller ser vi Elijah Wood, Kevin Bacon, Julia Davis (”Phantom Thread”), Taylour Paige (”Ma Rainey's Black Bottom”), Jacob Tremblay (”Room”), Sarah Niles (”Ted Lasso”) och Julian Kostov (”Shadow and Bone”).
 
Filmen har världspremiär på festivalen Fantastic Fest i Texas i september, skriver Bloody Disgusting. Oklart när den släpps på biografer och om eller när den kommer till Sverige men vi håller tummarna om inte alltför lång tid.
 
Ser du fram emot att se Dinklage som Toxie?
| 16 augusti 2023 14:00 |