Film

Skribent

Viktor Jerner

28 februari 2018 | 17:00

Första bilden på Zachary Levi i "Shazam"-dräkten möter blandad kritik

Många tycker att den ser billig och ostig ut, men är inte det hela poängen?
Den första bilden på Zachary Levi i rollen som DC Comics-hjälten Shazam i svenska David F. Sandbergs kommande "Shazam!" har läckt ut på nätet. Under inspelningen, som pågår just nu i Toronto, lyckades någon knäppa en bild som sedan under gårdagen letade sig ut på Reddit-forumet DC Cinematic. Ta en titt nedan: 
 
 
Likt första bilden på Brie Larson i "Captain Marvel" överröstes den här bilden snabbt med negativ kritik om att dräkten ser billig och lite väl cosplay-aktig ut. I det förstnämnda fallet höll jag med, men här får jag räkna mig till de som är mer positiva kring designen och menar att den av logiska skäl ser ut som den gör.
 
Hela konceptet med "Shazam!" är att han i själva verket är tonåringen Billy Batson som kan förvandlas till den mäktiga Captain Marvel (omdöpt till Shazam – namnet på magikern som ger Batson krafter – av förklarliga skäl nu när Marvels film är på gång) när han vill. Captain Marvel/Shazam är med andra ord en ung pojkes romantiserade bild av hur en superhjälte ser ut, vilket gör att funktionalitet och skydd är högst sekundärt. Det ska vara lite löjligt, ostigt och överdrivet, precis som det har sett ut i serierna genom åren: 
 
 
Sandberg har själv varit tydlig med att en officiell bild på dräkten inte skulle dröja särskilt länge till och att en eventuell läcka av en inofficiell bild från inspelningen skulle påskynda processen. Med andra ord får vi nog inom en snar framtid se en mer professionell och heltäckande bild av Levi i dräkten, vilket jag ser varmt fram emot. 
 
"Shazam!" har premiär på svensk bio den 5:e april 2019 och utöver Zachary Levi som titelkaraktären ser vi Asher Angel i rollen som Billy Batson och Mark Strong spelar skurken Thaddeus Sivana.
 
Vad tycker du om den här första titten på dräkten? 
| 28 februari 2018 17:00 |