Film

Skribent

Mats Karlsson

8 september 2017 | 17:15

Första bilden på Chris Pine som kungen av Skottland, Robert the Bruce

Pine återförenas med "Hell or High Water"-regissören David Mackenzie i det historiska dramat "Outlaw King".
Streamingjätten Netflix fortsätter med sin strida ström av intressanta originalfilmer och nu är inspelningen igång av det historiska dramat "Outlaw King", rapporterar Screen Daily och publicerade även en första bild på Pine som kungen av Skottland (se ovan).
 
"Outlaw King" regisseras av David Mackenzie som tillsammans med Bash Doran, James Macinnes, Mark Bomback och David Harrower står för manuset. Förutom Pine hittar vi Aaron Taylor-Johnson, Florence Pugh, Tony Curran, Stephen Dillane och Billy Howle i rollistan.
 
Filmen kretsar kring ett händelserikt år i Robert the Bruce (Robert I av Skottland) liv, som regerade i början av 1300-talet. Så fort kung Robert blir krönt får han strida för att behålla tronen, men blir så småningom utmanad och besegrad av den engelska kungen.
 
- Jag är så glad att Chris Pine, som jag hade en fantastisk upplevelse med i min senaste film ("Hell or High Water") har anslutit sig till vår skotska och internationella rollbesättning. Jag vet att Chris kommer att leverera intensitet till Robert the Bruce och hans strävan att ta tillbaka sitt land, säger Mackenzie i ett uttalande.
 
"Outlaw King" får premiär på Netflix under 2018.
| 8 september 2017 17:15 |