Film

Skribent

MovieZine

19 april 2018 | 10:30

Första bilden från ”The Nun” släppt

Rysaren som spinner vidare på "The Conjuring"-filmerna kommer på bio i höst.
Idén med filmuniversum, där skilda filmer delar samma värld, är inte längre bara för superhjältar. Skräckfilmen "The Conjuring" öppnade portarna för två filmer om onda dockan "Annabelle" och i höst kommer nästa rysare från samma mörka vrå - "The Nun". Idag släpptes den första officiella bilden, så en trailer är förmodligen inte långt borta.
 
 
När en ung nunna från ett kloster i Rumänien tar sitt eget liv, skickas en präst med ett plågat förflutet (Demián Bichir) och en novis (Taissa Farliga) till Vatikanen för att undersöka. Tillsammans upptäcker de en ohelig hemlighet, och riskerar både sina liv och själar när de konfronterar demon-nunnan känd från ”The Conjuring 2”.

Manusförfattaren Gary Dauberman ("Det") har tidigare berättat för Entertainment Weekly hur han och "The Conjuring"-regissören James Wan tänkte kring spinoffen:

- När James och jag satte mig ner för att prata om storyn, ville vi bygga det kring ett uppdrag. Vi ville ge det lite av en actionäventyr-känsla, istället för att bara ha någon som flyttar in i ett läskigt hus.
 
"The Nun" får svensk biopremiär 7 september.
| 19 april 2018 10:30 |