Film

Skribent

Alexander Dunerfors

28 mars 2014 | 17:05

Första bilden från "Cirkeln"

Idag börjar inspelningen, och här är den första bilden på De utvalda.

Linnéa, Vanessa, Anna-Karin, Rebecka, Minoo och Ida. Välbekanta namn för alla som läst fantasyböckerna i Engelsforstrilogin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Nu vet vi hur de ser ut i den kommande filmversionen, som regisseras av Levan Akin. (Klicka här för större bild.)

- Vi vill göra en film som gör rättvisa åt Saras och Mats fantastiska universum. Cirkeln är en berättelse om verklighet och magi, om ensamhet och gemenskap, om att vara ung och om att rädda världen, säger producent Ludvig Andersson.

Filmens handling lyder: "En natt när månen färgas blodröd, befinner sig sex unga tonårsflickor i en övergiven folkpark, dragna dit av en mystisk kraft. Där avslöjas en gammal profetia. De är De utvalda, en grupp häxor - utsedda att rädda världen. Plötsligt är tiden i gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. I Cirkeln skildras en parallell värld i vilken drömmar, irriterande föräldrar, mobbing, hämnd och kärlek möter farliga krafter och forntida magi."

Inspelningen sker under våren i bland annat Södertälje och Grängesberg.

"Cirkeln" har biopremiär 18 februari 2015.

| 28 mars 2014 17:05 |