Film

Skribent

MovieZine

10 februari 2019 | 15:00

Första ”Avatar” kan komma tillbaka på bio

Producenten Jon Landau ger oss en exklusiv uppdatering kring James Camerons ”Avatar 2”, och hintar om en nyrelease av originalfilmen.
Tio år efter premiären är James Camerons ”Avatar” fortfarande ohotad som den mest inkomstbringande filmen genom tiderna. Arbetet pågår för fullt med flera planerade uppföljare, där regissören James Cameron låter oss återbesöka den blå befolkningen på vackra planeten Pandora.

MovieZines reporter Gunnar Rehlin passade på att fråga producenten Jon Landau om hur inspelningen har gått, och om en nyrelease av första filmen är möjlig.

Får vi se ”Avatar 2” nästa år?

- Den kommer i slutet av 2020. Vi är färdiga med all performance capture och filmar live-action senare i år. Jim har skrivit fyra fantastiska manus, och jag ser väldigt mycket fram emot det.

- Vi har en otrolig rollista. Alla kommer tillbaka, och vi har flera nya skådespelare. Sam, Zoe, Sigourney och Stephen Lang är med. Kate Winslet har kommit ombord, och fler kommer att tillkännages snart. Vi har också fina unga skådespelare som ska spela deras familjemedlemmar, begåvade skådisar från hela världen.

Kommer första ”Avatar” tillbaka på bio? Det var ju ett tag sen den kom ut.

- Vi känner att de nya ”Avatar”-filmerna måste stå på egna ben. Man måste inte ha sett den första för att gilla dem. När sammanslagningen av Fox och Disney är klar, får vi diskutera med Disney och se. Det kanske finns en möjlighet att gå tillbaka och släppa ”Avatar” med de nya projektorsystemen som finns på bio nu, och påminna folk om hur speciell en bioupplevelse kan vara.

Kan du tänka dig att digitalt förbättra den första filmen, med tanke på hur tekniken har utvecklats?

- Folk som har sett ”Avatar” nyligen säger: ”Det är otroligt hur bra den håller än, som om den var gjord igår”.
 
 
En längre intervju med Jon Landau kring bioaktuella ”Alita: Battle Angel” publiceras efter helgen.
 
Skulle ni vilja se om "Avatar" på bio om ni fick chansen? Tyck till nedan.
| 10 februari 2019 15:00 |