Film

Skribent

Andreas Samuelson

27 mars 2024 | 08:30

Försök inte slingra dig undan - se trailern till kinesiska remaken av ”Anaconda”!

1997 kämpade Jennifer Lopez mot jätteormen i populär men sågad film. Nu kommer en kinesisk remake och trailern lovar skön reptilaction.
När ”Anaconda” intog biograferna 1997 blev den snabbt en kultfavorit. Filmen om titelormen som attackerar ett dokumentärteam i Amazonas djungler sågades av kritiker och nominerades till sex Razzies. Men den drog även in över 136 miljoner dollar och fick flera uppföljare.
 
Medan en ny amerikansk film varit på G sedan 2020 så kommer nu en kinesisk remake och av trailern att döma så ser det ut som om man förbättrat det tämligen fåniga originalet.
 
Handlingen följer denna gång en grupp cirkusartister som med båt på väg till nästa lokal att uppträda på blir strandsatta i en regnskog. De stöter på både en hungrig anakonda och en prisjägare, som ser möjligheten att använda dem som byte.
 
Även om det liksom i filmen från 1997 är gott om CGI-effekterna ser de inte oväntat mer finslipade ut här. Dessutom verkar den erbjuda gott om häftig action där både ormen och cirkusartisterna får visa vad de går för.
 
Se trailern här:
 
 
Filmen hade premiär i Kina den 1 mars. Återstår att se om och när den kommer till svenska marknaden.
| 27 mars 2024 08:30 |