Serie

Skribent

MovieZine

17 april 2024 | 18:00

”For All Mankind” får en femte säsong och en spinoffserie

Joel Kinnaman har spelat astronauten Ed Baldwin i fyra säsonger av rymdserien på Apple TV+.
Apple TV+ bjussar idag alla rymdfantaster på strålande nyheter. Populära “For All Mankind” återvänder, och historien utökas med spinoffserien ”Star City” om det sovjetiska rymdprogrammet.
 
Den fjärde säsongen har hyllats av kritiker och kallats ”den bäst skrivna serien som någonsin visats på TV”. Nu står det klart att det blir en säsong 5. Serien får dessutom en spinoff skapad av Ronald D. Moore, Matt Wolpert och Ben Nedivi.
 
- Vår fascination för det sovjetiska rymdprogrammet har vuxit för varje säsong av "For All Mankind", säger producenterna Wolpert och Nedivi.
 
- Ju mer vi lärde oss om den här hemliga staden i skogarna utanför Moskva där de sovjetiska kosmonauterna och ingenjörerna arbetade och levde, desto mer ville vi berätta historien om den andra sidan av rymdkapplöpningen. Vi kan inte vara gladare över att få fortsätta bygga på ”For All Mankinds” alternativa verklighet tillsammans med våra partners på Apple och Sony.
 

"Star City" - ny rymdserie ur Sovjetunionens perspektiv

 
Thrillern “Star City” utökar “For All Mankind”-världen och tar oss tillbaka till det avgörande ögonblicket i den alternativa versionen av rymdkapplöpningen när Sovjetunionen blev först att sätta en människa på månen. Den här gången riktas perspektivet bakom järnridån och skildrar kosmonauternas, ingenjörernas och underrättelseofficerarnas liv inom det sovjetiska rymdprogrammet.
 
Sedan premiären har “For All Mankind” hyllats som ”en av de bästa serierna på TV” och ”överlägsen sci-fi”.
 
Serien var en av de första stora originalserierna på Apples streamingtjänst. I huvudrollen ser vi Joel Kinnaman som astronauten som vill rädda USA:s rykte i rymdkapplöpningen. Konkurrenten Ryssland hann nämligen först till månen i denna alternativa version av historien.
 
| 17 april 2024 18:00 |