Klipp

Skribent

MovieZine

21 september 2015 | 22:00

Följ med Joseph Gordon-Levitt till hisnande höjder

Kolla in skådespelarens våghalsiga nummer i Robert Zemeckis drama ”The Walk”.
När många andra stora Hollywood-regissörer kan bli lite bekväma på ålderns höst, kan man alltid lita på Robert Zemeckis. Om han inte har en riktigt stark historia att berätta (”Flight”, ”Cast Away”) så kommer han åtminstone lägga ribban högt rent visuellt (”Dolt under ytan”, ”Polarexpressen”) och utmana filmmediets gränser.

Hans kommande drama ”The Walk” blandar det bästa av två världar. Det är en fascinerande, verklighetsbaserad berättelse om den franske våghalsen Philippe Petit. En ung man som stod fast vid idén om att en dag gå på lina mellan World Trade Center-tornen i New York. Som upplagt för Zemeckis att leka med det visuella mediet och ta med biopubliken på en nervpirrande resa 415 meter upp i luften.

- Vi får alltid se lindansaren nerifrån. Vi får aldrig hans perspektiv av hur det är att vara där uppe. Det jag ville göra är att ta med tittaren upp till tornen med hjälp av 3D, säger regissören i en ny featurette.


- Ni kommer definitivt älska att se hur Robert Zemeckis berättar den här historien, lovar Gordon-Levitt.

Lever ”The Walk” upp till dessa högt satta löften? Det får vi veta i helgen när MovieZines recension från New York Film Festival landar.

Se också den här förlängda trailern som klockar in på nästan fem minuter. Här kommer vi lite närmare Petit, och det antyds också om en skön heist-stil på filmen:"The Walk" får svensk biopremiär 9 oktober.
| 21 september 2015 22:00 |