Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 juni 2023 | 11:00

Följ med bakom kulisserna på finska skräckspelet "Alan Wake 2"

Skräcken fortsätter i uppföljaren till "Alan Wake" från 2010, den här gången med en kvinnlig huvudroll.
I höst släpps "Alan Wake 2", som är en uppföljare på det över tio år gamla skräckspelet av den finska studion Remedy Entertainment ("Max Payne", "Control").
 
Till skillnad från föregångaren spelar du inte bara som den psykisk instabala skräckförfattaren Alan Wake, utan även polisen Saga Anderson (tänker direkt på Saga från svenskdanska tv-serien "Bron").
 
Nu tar Remedy med oss bakom kulisserna där vi får veta mer om den nya huvudkaraktären, där de berättar om spelets tematik som dualitet. I klippet får vi veta att Anderson får undersöka staden Bright Falls, medan Alan (som också är spelbar) är fast i en mardrömsvärld.
 
 
2021 släpptes "Alan Wake Remastered" där vi fick en snyggare version av det första spelet, som handlar om författaren som försöker hitta sin försvunna fru samtidigt som händelser från hans senaste bok väcks till liv.
 
Personligen har jag aldrig spelat "Alan Wake", men jag blir absolut sugen med tanke på hur mycket jag gillar de gamla "Max Payne"-spelen och deras briljanta David Lynch-doftande "Control" från 2019.
 
Det är även klart att "Alan Wake" ska bli tv-serie av "The Walking Dead"- och "Breaking Bad"-bolaget AMC, vilket låter riktigt spännande.
 
- Nu har AMC, det underbara, underbara hemmet för absolut lysande tv-serier köpt rättigheterna och vi har samarbetat för att den ska hända, säger Remedys kreativa chef Sam Lake i en videouppdatering.
 
 
"Alan Wake 2" släpps till PC, Playstation 5 och Xbox Series X/S den 17 oktober
 
Har du spelat det första "Alan Wake"? Vad tror du om uppföljaren?
| 5 juni 2023 11:00 |