Serie

Skribent

Anders Eklöf

13 maj 2022 | 11:00

Skräckspelet "Alan Wake" blir tv-serie av AMC

Den finska studion Remedy Entertainment bakom spel som "Max Payne" och "Control" har gått ihop med AMC för att producera en tv-serie om "Alan Wake".
Det händer mycket hos finska Remedy Entertainment, som ligger bakom spel som "Control", "Max Payne" och inte minst "Alan Wake".
 
Förutom att de nyligen släppte en remastrad version av just "Alan Wake" och att uppföljaren "Alan Wake II" är på gång har de sysslat med en tv-serie under ett tag, som "The Walking Dead"- och "Breaking Bad"-bolaget AMC har plockat upp.
 
- Det var ett tag sedan vi pratade om "Alan Wake"-serien. Nu har AMC, det underbara, underbara hemmet för absolut lysande tv-serier köpt rättigheterna och vi har samarbetat för att den ska hända, säger Remedys kreativa chef Sam Lake i en videouppdatering.
 
"Alan Wake" av Remedy Entertainment handlade om en skräckförfattare med samma namn, som försöker rädda sin fru från en "Twin Peaks"-doftande bergsby där otäcka personer och läskiga skuggfigurer härjar. Alan kunde avvärja skuggvarelserna med hjälp av en ficklampa, för att sedan skjuta dem. 
 
 
 
I samma uppdatering nämner de även att "Alan Wake Remastered" är på gång till Nintendo Switch, dock utan något släppdatum.
 
De nämner även att Remedy Entertainment satsar ännu mer på skräck i "Alan Wake II" och att de kommer utforska protagonisten som person. Spelet ska tydligen vara spelbart, men de kommer dessvärre inte visa något från det under sommaren utan fokusera på att ta fram något som är redo att visas senare.
 
"Alan Wake II" ska släppas någon gång under 2023.
 
Vad tycker du om Remedy Entertainment och deras spel? Tror du att en tv-serie kan bli bra?
| 13 maj 2022 11:00 |