Film

Skribent

Josefine Krischausky

3 maj 2021 | 11:00

Florence Pugh till psykologiska thrillern "The Wonder"

"En fantastisk kvinna"-regissörens nya film följer en sjuksköterska i 1800-talets Irland, som får i uppdrag att undersöka ett väldigt ovanligt fall.
Florence Pugh ("Midsommar", "Unga kvinnor") kommer att spela huvudrollen i den kommande psykologiska thrillern "The Wonder", baserad på en roman med samma titel, rapporterar Deadline.
 
Filmen regisseras av chilenska Sebastián Lelio, tidigare bakom produktioner som "Olydnad" och "En fantastisk kvinna", som år 2018 vann en Oscar för Bästa icke-engelskspråkiga film. Manuset är skrivet av Lelio och Alice Birch ("Succession", "Normala människor"), tillsammans med Emma Donoghue, författaren bakom "The Wonder" (som även skrivit den tidigare filmade "Room").
 
Historien utspelar sig på Irland år 1859, med den engelska sjuksköterskan Lib Wright i centrum. Hon blir kallad till en liten by för att undersöka vad som tycks vara ett medicinskt mirakel – en elvaårig flicka som har överlevt utan mat i flera månader. Runt den lilla stugan där flickan bor samlas även mängder av turister, och en journalist ansluter för att rapportera om det ovanliga fallet.
 
Pugh är närmast aktuell i rollen som Yelena Belova i "Black Widow", som förväntas släppas på biografer samt för streaming i juli. Därefter kommer vi bland annat kunna se henne i huvudrollen i Olivia Wildes thriller "Don't Worry Darling". 
 
"The Wonder" sätter igång sin inspelning på Irland i augusti. Några fler namn från rollistan har ännu inte avslöjats. 
| 3 maj 2021 11:00 |