Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

11 augusti 2015 | 10:00

Flera nya seriepiloter har läckt ut på nätet

"Minority Report", "Lucifer", "Blindspot" och "The Carmichael Show" är bland de drabbade.
I vad som av Variety beskrivs som en samordnad offensiv har åtminstone fyra kommande amerikanska tv-serie-piloter hittat sin väg ut till Internets piratsajter. I HD-kvalitet. 

För kanalen Fox  gällde läckan film-till-serie-piloten "Minority Report" och DC-comics-serien  "Lucifer".  För NBC handlade det om  Greg Berlanti-thrillern "Blindspot" och familjekomedin "The Carmichael Show".

Enligt antipiratbyrån Excipio dök de piratade kopiorna upp på diverse torrentsajter klockan två natten till måndag, amerikansk tid. Vid lunchtid hade "Lucifer" laddats hem 141 498 gånger världen över, med "Minority Report" (bilden ovan) som god tvåa med 111 269 nedladdningar. "Blindspot" hade nått 81 887 nedtankningar medan "The Carmichael Show" inte hade några tillgängliga siffror att tillgå. 

Trailer för "Minority Report":


Excipio menar att det rör sig om autentiska kopior, utan synbara digitala vattenstämplar. Det har inte framkommit hur det hela gått till, men när det hänt tidigare har läckorna kommit från så kallade tittkopior som skickas ut till press och media. 

För Fox kom läckan en dryg månad innan "Minority Report", baserad på Steven Spielbergs thriller från 2002, är tänkt att ha premiär, den 21 september. Samma dag har även NBC:s "Blindspot" startdatum. "Lucifer" ska inte visas förrän tidigt 2016, medan "The Carmichael Show" har premiär nu den 26 augusti.

Trailer för "Lucifer":


Men, värt att notera skriver Variety, så kan det hända att piratkopian av "Minority Report" inte är den slutgiltiga versionen. Fox har nämligen spelat in ytterligare en scen. 

När "Game of Thrones" råkade ut för en liknande läcka i våras, gick de över från att skicka förhands-dvd:er till att låta pressen streama avsnitten istället. 
| 11 augusti 2015 10:00 |