Serie

Skribent

Alexander Kardelo

14 augusti 2017 | 07:45

Flera HBO-serier läcker ut efter hackerattack

Bland annat har den kommande säsongen av ”Simma lugnt, Larry” släppts på nätet. Men HBO vägrar möta hackerns krav.
Kriget fortsätter mellan tv-jätten HBO och en anonym hacker som har kommit över mängder med nya tv-serier. I helgen läcktes bland annat den nionde säsongen av ”Simma lugnt, Larry”, som ska börja sändas i oktober.

Avsnitt av ”Insecure”, ”Ballers” och kommande serierna ”Barry” och ”The Deuce” har också släppts till piratsajter, skriver Variety.

I helgen kommenterade HBO att de inte kommunicerar med hackern:

”Det har rapporterats om en incident hos HBO. Hackern kan fortsätta släppa bitar av stulen information för att få medias uppmärksamhet. Det är ett spel vi inte kommer att delta i. Självklart vill inget företag att deras information stjäls och läggs upp på internet. Transparens mot våra anställda, partners och de talanger vi arbetar med här för oss i fokus när vi går framåt. Incidenten har inte stoppat HBO från att göra det vi gör bäst.”
 
De senaste veckorna har även flaggskepps-serien "Game of Thrones" råkat ut för läckor. I torsdags offentliggjorde hackern ett e-mail från HBO tidigare i somras, där han erbjöds 250.000 dollar.
 
I juni blev även Netflix offer för hackerattack, då bland annat nya säsongen av "Orange is the New Black" läckte ut i förväg.
| 14 augusti 2017 07:45 |