Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

31 mars 2014 | 16:01

Fler heta BBC-titlar till Netflix

Från och med i dag finns nya säsonger av "Sherlock"och "Luther" att streama. Dessutom går både "Top of the Lake" och "Orphan Black" att se.

Att nordiska Netflix nu får tillgång till de här titlarna samt - inom kort - fler säsonger av  "Doctor Who", "Call of the Midwife" (i SVT kallad "Barnmorskan i East End"), "Top Gear" och "A Young Doctor's Notebook" (med Jon Hamm och Daniel Radcliffe) är resultatet av ett utökat samarbetsavtal med BBC Worldwide.
Med start i dag kan alltså svenska Netflix-användare se både säsong ett och två av Steven Moffats "Sherlock"med Benedict Cumberbatch och Martin Freeman. Säsong tre kommer till streamingtjänsten tidigt nästa år.

Även "Luther", kriminaldramat med Idris Elba i titelrollen, ligger i Netflix-katalogen med säsong ett till tre.

Emmy-belönade australisk-nya zeeländska dramat "Top of the Lake" visas också i sin helhet (miniserie om sju avsnitt med "Mad Men"-stjärnan Elisabeth Moss). Dessutom är det streamingpremiär för kanadensisk-amerikanska fan-favoriten "Orphan Black", ett thrillerdrama om kloner, allihop spelade av Tatiana Maslany i sin(a) stora genombrottsroll(er). 

- Vi är glada för att kunna erbjuda fler ikoniska program från BBC Worldwide till våra användare i Norden, säger Ted Sarandos, innehållsansvarig för Netflix, i ett pressmeddelande.

- Innovativa och intelligenta draman som "Sherlock", "Luther", "Top of the Lake" och "Orphan Black", såväl som nya säsonger av "Doctor Who" och "Top Gear" är suveräna tillskott som vi vet våra tittare kommer att uppskatta.

UPPDATERAT 1 APRIL:

Netflix gav oss lite mer kött på benen angående vad som lagts till.

"Doctor Who" - säsong sex och sju samt julspecialerna från samma säsonger hade premiär i går
"Call the midwife" - säsong två lades till i går
"A Young Doctor's Notebook - säsong ett hade premiär i går, säsong två kommer också, längre fram i vår
"Top Gear" - säsongerna 16, 17, 18 lades till i går

Dessutom finns även originalversionen av "House of Cards" från 1990 nu att se.

| 31 mars 2014 16:01 |