Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 juni 2017 | 10:15

Fler gamla filmmonster ska återupplivas av Universal

Ringaren i Notre Dame och Fantomen på Operan står på tur i Dark Universe.
När ”The Mummy” går upp på bio i helgen har Universal officiellt satt bollen i rullning, och startat sitt omskrivna Dark Universe. Om allt går vägen kommer vi under det kommande årtiondet få stifta bekantskap med gamla goda skräckvarelser i filmer som ”Bride of Frankenstein”, ”The Wolf Man” (kanske med Dwayne Johnson), ”The Invisible Man” och ”Creature from the Black Lagoon”.

”The Mummy”-regissören Alex Kurtzman är en av hjärnorna bakom Dark Universe, och avslöjar nu fler monster som är på väg: självklart ska biopubliken få möta Dracula, men även Fantomen på Operan och Ringaren i Notre Dame (tro det eller ej, den barnvänliga Disney-versionen var inte först).

- Det finns karaktärer i de här filmerna som kan växa och expandera, och kanske få sina egna spin-offs. Att gräva djupt i mytologin om monster runt om i världen känns logiskt för oss, samt att koppla välkända monster till andra mer överraskande, det kan bli intressant, säger Kurtzman till Fandom.

Det finns alltid en risk när producenter blir för kaxiga med sina filmuniversum, och planer inte en, utan sju-åtta filmer framåt. Vi minns än hur 2014 års ”Dracula Untold” med Luke Evans sades vara en del av Universals monster-satsning, något som studion verkar ha sopat under mattan sen dess. Det räcker att en film floppar, och hela projektet kan läggas ned. Vi får hoppas att de vet vad de gör, och att filmmonster hämtade från 1930-talet kan skrämmas än idag.
 

Se den senaste trailern till "The Mummy" med Tom Cruise:

 
 
Vad tror ni om hela Dark Universe-satsningen? Kommer den lyckas? Kommentera nedan.
| 6 juni 2017 10:15 |