Film

Skribent

MovieZine

22 november 2021 | 11:30

Kultfilmen "Flash Gordon" nu på bluray och VOD

Vilken bra start på veckan! Kultfilmen "Flash Gordon", en av 80-talets alla rymdäventyr i spåren av "Stjärnornas krig", har just fått en svensk nyrelease.
Science fiction-hjälten, i Sverige känd som Blixt Gordon, föddes redan 1934 år sedan i Alex Raymonds seriestrippar. Gordon har genom åren utkämpat många bataljer med den onde härskaren Ming, som självklart hade ambitionen att tillintetgöra Jorden.

"Flash Gordon" är en serietidningsbaserad rymdopera som man kanske främst minns för Max von Sydows insats som den uttråkade tyrannen Ming the Merciless. Sam J.. Jones spelar footballstjärnan Flash får steppa upp och bli hjälte för att rädda sin planet. Storfilmen kom vintern 1980 och blev visserligen ingen stor biosuccé, men numera bär den sin kultfilmsstatus med stolthet.

Ett av alla fans är nyzeeländske regissören Taika Waititi ("Jojo Rabbit", "Thor: Ragnarök"), som just nu planerar en remake på en av barndomens stora favoritfilmer.
 
Idag släpps för första gången "Flash Gordon" på bluray i Sverige, i nyrestaurerat skick och 4K-upplösning. Den finns också att hyra på video-on-demand.
 
 
 
Har du sett "Flash Gordon"? Eller är det kanske dags att upptäcka den nu?
| 22 november 2021 11:30 |