Film

Skribent

Andreas Samuelson

28 november 2023 | 00:20

”Five Nights at Freddy’s” är Blumhouses största filmsuccé någonsin

Filmatiseringen av det populära spelet ”Five Nights at Freddy’s” har nu blivit filmbolaget Blumhouse största succé någonsin.
Det tog åtta för spelet ”Five Nights at Freddy’s” att bli film då Warner Bros. började utveckla det redan 2015. Efter byten av såväl regissörer som filmbolag så blev det till slut Blumhouse som släppte filmen i oktober i år.
 
Trots minst sagt sval kritik så strömmade publiken och man drog snabbt dubbelt så mycket som budgeten på 20 miljoner dollar. Redan på torsdagens smygvisning drog man in över 10 miljoner, vilket är rekord för en film som släpps för streaming samtidigt.
 
Premiärhelgen, där man drog in 80 miljoner, slog flera rekord - den näst bästa  premiärhelgen för en bio/streaming-film någonsin (efter ”Black Widow”), bästa premiärhelgen för en skräckfilm 2023, bästa för en Blumhouse-film och näst bästa för en TV-spelsfilm (efter ”Super Mario Bros. Filmen”).
 
Nu tar filmen dessutom förstaplatsen som den mest inkomstbringande filmen i Blumhouse stall, när kassaklirret numera ligger på 283,1 miljoner. Tidigare rekordet hade M. Night Shyamalan’s ”Split” med 278,4 miljoner, skriver Bloody Disgusting.
 
Inte illa för en film om animatroniska barnfigurer som varken kritiker eller fans av förlagan har varit särskilt nöjda med. Nu är det väl bara att räkna ner till uppföljaren - eller snarare uppföljarna - kommer...
 
Vad tyckte du om ”Five Nights at Freddy’s”?
| 28 november 2023 00:20 |